Zajištění energetických úspor ZŠ Karlovy Vary, Konečná 25

Dokončeno
Zdroj financování
Operační program Životní prostředí 2007 - 2013
Typ projektu
Investiční projekt
Vazba na strategii města
Nemá vazbu na žádnou strategii
Dotace EU
17.778.078,- Kč
Celkové výdaje projektu
27.438.774,- Kč
Zahájení prací
Dokončení prací

Cílem projektu "Zajištění energetických úspor ZŠ Karlovy Vary, Konečná 25 " byla kompletní výměna střešních plášťů na objektech pavilonu učeben a pavilonu tělocvičen (hlavních objektech školy), posílení tepelné izolace střech těchto objektů, výměna oken, dveří a prosklených stěn v hlavních objektech. Fasáda školy, která byla vybudována před 20 lety, dostala nový tepelně izolační plášť formou kontaktního zateplovacího systému ( pro tento systém je používáno zkratkové slovo ETICS, odvozeno z anglického označení pro kontaktní zateplovací systém), opatřeného probarvenou tenkovrstvou omítkou. 

Vnitřní atrium získalo nový moderní ráz díky proskleným stěnám z bezpečnostních a protipožárních skel.

Kontaktním zateplovacím systémem byly opatřeny i stropy nad technickými podlažími (byly zatepleny podlahy prvního nadzemního podlaží ze svojí spodní strany).

Tepelnou pohodu v letních měsících, zejména v místnostech orientovaných na jih, zlepšily nově instalované venkovní žaluzie.

Objekt školy byl ve zařazen do třídy energetické náročnosti budovy  C (vyhovující), po provedených stavebních úpravách získal třídu energetické náročnosti budovy B (úsporná). Měrná roční spotřeba energie klesne ze stávajících 100% na 68% původní hodnoty (118,8 kWh/m2 → 80,9 kWh/m2)

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií - Fondem soudržnosti a Státním fondem životního prostředí ČR v rámci Operačního programu.

Registrační číslo: CZ.1.02/3.2.00/10.08306

 

Napište nám váš názor

Zajištění energetických úspor ZŠ Karlovy Vary, Konečná 25
Zajištění energetických úspor ZŠ Karlovy Vary, Konečná 25